To faktor-autentisering (two-factor authentication, 2FA) er en metode for tilgangskontroll hvor en bruker kun gis adgang etter å ha presentert to forskjellige bevis for sin identitet.

Verji støtter to-faktor via SMS eller med app.

Du finner innstillingene for dette under:

• Administrer konto
  • To faktor-autentisering

Bruk SMS for to faktor-autentisering

Du vil da få opp et skjermbilde med gjenopprettingskoder, det er viktig at du tar vare på disse kodene da det ikke er mulig å gjenopprette dem. Om du mister kodene vil kontoen og meldingene din vil ikke lenger være tilgjengelige.

Bruk autentiseringsapp

1. Klikk på "Bruk autentiseringsapp"
  2. Last ned på din telefon to faktor-autentiseringsapp Microsoft Authenticator eller Google Authenticator på din telefons app-store.
  3. Åpne to faktor-autentiseringsapp som du nettopp lastet ned og scan QR-koden eller skriv in nøkkelen som vises inne på Verji, inn i to faktor-autentiseringsapp.
  4. Så fort du har scannet QR-koden eller skrevet inn nøkkelen over, kommer din to faktor-autentiseringsapp til å                gi deg en unik kode. Skriv inn koden i bekreftelsesfeltet under:

Deaktivere to faktor

Etter at en er innlogget kan en deaktivere to-faktor om en skulle ønske det.